Timelapse en video
Sinds 2010 houd ik mij ook bezig met timelapse-fotografie. Daarmee wordt een beweging die normaal lang duurt, versneld weergegeven door de foto's in een videofilm te verwerken. Ik maak daarvoor gebruik van een interval-timer en soms een slider. De gemaakte serie raw-beelden verwerk ik met Adobe Lightroom en LRTimelapse tot een videofilm. 
Met de moderne fotocamera's is het ook mogelijk om direct videofilmpjes te maken. Ook dat doe ik regelmatig en daarvan zijn op deze pagina ook wat voorbeelden te zien.
Hoewel de oorspronkelijke beelden een HD- of 4K- of soms zelfs 6K-resolutie hebben, zijn de videobeelden op deze pagina klein gehouden. Er zit geen audio bij. In de komende tijd worden hier regelmatig video's toegevoegd. 
Op alle beelden rust copyright.
© 2019 Fred van Wijk

Terwijl de zon zakt en de schaduwen op het zand langer worden, schuift de camera over slider en verandert de spectacularire wolkenlucht voortdurend. In werkelijkheid duurde dit ruim een half uur.

    

De prooioverdracht is één van de mooiste gebeurtenissen in de baltsperiode van de ijsvogels. Het mannetje zit hier geduldig te wachten tot het vrouwtje zijn geschenk komt aannemen. Als zij er is, is het moment weer heel snel voorbij.


Als je geïnteresseerd bent om een timelapse-video of gewone videoclip te kopen kan je op onderstaande knop klikken:

Menu